Neurodermatitis


Neurodermatitis (lichen simplex) is een erfelijke, ontstekende, niet-besmettelijke huidziekte die in Duitsland bijna 4 miljoen mensen beïnvloedt.
Vooral kinderen, maar ook volwassenen hebben last van symptomen die voor een extreem droge, schilferige, ontstoken huid en hevige jeuk zorgen. Daarnaast treedt altijd vervelling op, meestal op ellebogen, knieën, keel of gezicht. Het evenwicht van de huid kan door verschillende, vaak moeilijk te vermijden factoren geprikkeld worden, zoals bijvoorbeeld door wassen, kou of zon. Bij patiënten met neurodermatitis is de huidbarrière beschadigd en wordt een aanzienlijk lagere dichtheid van de beschermende lamellaire structuren waargenomen. Hoewel de ziekte niet te genezen is, kan het goed onder controle gehouden worden. De juiste huidverzorging is in dit geval uiterst belangrijk.
Om de ontstekingsprocessen van de huid te verlichten of te voorkomen hebben we de belangrijkste punten die verantwoordelijk zijn voor jeuk, roodheid of buitensporige huidreacties erkent en specifiek gericht op werkzame bestanddelen. Onze O.L.T.® Technologie behandelt niet alleen symptomen, maar ondersteunt actief de regeneratie van de huid doordat het de structuren van een gezonde huidbarrière reproduceert. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor therapieondersteuning en zijn ook geschikt voor gebruik bij jonge kinderen.

Atopische Eczeem


Het probleem van veel mensen – eczeem aan de hand. Geïsoleerde achtergrond

Het woord Atopie komt uit het Grieks en betekent zo veel als opzwellen of aan de kook brengen. Dit is meestal een langdurige, niet-besmettelijke huidontsteking van de epidermis, de bovenste laag van de huid.

Eczeem is een overreactie van de huid op prikkels uit de omgeving. Er zijn vele soorten eczeem, zoals contacteczeem, dat door contact met een beschadigde huid of allergenen ontstaat. Dit soort eczeem is meestal gerelateerd aan een specifiek beroep. Atopische dermatitis (constitutioneel eczeem) is eczeem dat wordt veroorzaakt door erfelijke aanleg. Eczeem kan zich ontwikkelen door een toegenomen talgproductie, uitdroging van de huid, huidbacteriën of andere oorzaken.

De symptomen zijn bij veel mensen bekend omdat zij daar zelf in de loop van hun leven onder geleden hebben. Zeer rode, gezwollen en jeukende huid die zich in het verloop tot ernstig jeukende blaasjes ontwikkelt. Dan wordt de huid droog en ontstaan er korstjes. Dit proces kan maanden of jaren duren.

De huidstructuur van personen die aan eczeem lijden verschilt in belangrijke mate met die van mensen met een gezonde huid. De Zeitschild Derma producten behandelen de belangrijkste punten die verantwoordelijk zijn voor jeuk, roodheid, enz. Niet alleen behandelen zij de symptomen, maar ook ondersteunen ze de beschermingsmechanismen van de huid door onze O.L.T.® Technologie, waarbij de structuren van een gezonde huidbarrière worden gereproduceerd.

Psoriasis


Psoriasis, of schubziekte, is een huidziekte waar twee tot drie procent van de bevolking aan lijdt. De oorzaak is een fout in het immuunsysteem.

Het wordt gekenmerkt door een scherp gedefinieerde rode vlek en jeuk, evenals zilverwitte plekken op de huid.

Het uitbreken van de ziekte kan vele aanleidingen hebben en het verloop is onvoorspelbaar. Veel patiënten hebben last van terugvallen, dat wil zeggen dat het ziektebeeld soms erger wordt en soms bijna verdwijnt. Bij anderen is het beeld altijd gelijk.

Psoriasis is chronisch, maar de symptomen kunnen worden verlicht door een effectieve behandeling. Huidverzorging is vooral belangrijk op de aangedane plaatsen en is een basisvoorwaarde voor andere therapieën.

Ons Dermaconcept voor patiënten behandelt niet alleen de symptomen, maar ondersteunt tevens het herstel van de huid door de structuurvorming van een gezonde huidbarrière te reproduceren. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor therapeutische begeleiding en optimaal afgestemd op de patiënt.

Zeer droge huid
De huid droogt uit wanneer het vochtverlies en vetten niet meer kan compenseren. De barrière is verstoord.

In het gezicht ziet een droge huid er moe en vaal uit. Soms ontstaan er dunne schilfers en rode vlekken en worden er rimpels gevormd. Het jeukt, trekt op den duur samen en wordt ruw en schraal.

De symptomen kunnen vele innerlijke en uiterlijke oorzaken hebben. Enerzijds spelen aanleg en huidtype een belangrijke rol en anderzijds kan er sprake zijn van mogelijke pathologische oorzaken, zoals:

Mogelijke oorzaken van buitenaf die invloed hebben op de droogte van de huid:

 • Weer en wind
 • Zonlicht
 • Veel contact met water
 • Gebrek aan huidverzorging
 • Kleding
 • Schoonmaakproducten

Oorzaken die aanzetten tot een extra droge huid:

 • Te weinig drinken
 • Zweten
 • Roken
 • Alcohol
 • Stress
 • Medicatie

Het is in ieder geval belangrijk om de droge huid goed te verzorgen en de huidbarrière te onderhouden zodat de vicieuze cirkel van een droge huid wordt doorbroken. Afhankelijk van de conditie van uw huid raden wij Barrier Repair Crème aan voor dagelijks gebruik.

Gevoelige huid


De droge huid is weliswaar gevoelig, maar niet elke huidgevoeligheid wordt door droogheid veroorzaakt. In het algemeen is een huid gevoelig als ze zeer snel geïrriteerd raakt en rood wordt. Dit kan bij een droge huid te wijten zijn aan kou en warmte of de verkeerde verzorging. De gevoelige huid reageert vaak hevig en extreem gevoelig op bepaalde ingrediënten in cosmetica en verzorgingsproducten. Die ingrediënten moeten voldoen aan strenge wettelijke bepalingen. Ze zijn echter gemaakt voor de normale huid en kunnen vaak irritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Het gaat niet alleen om de ingrediënten zelf, maar ook om de kwaliteit van de specifieke stoffen.

Enkele veelgebruikte ingrediënten, die kunnen inspelen op de allergische en gevoelige huid zijn:

 • Emulgatoren
 • Parfums
 • Siliconen
 • Conserveringsmiddelen
 • Minerale oliën (paraffine)

Allergische huid


Bij een allergie reageert het immuunsysteem van de mens overgevoelig op bepaalde stoffen.De buitensporige reactie van het immuunsysteem richt zich dan tegen normaal verdraagbare en “ongevaarlijke” stoffen. Het lichaam reageert met een overproductie van antilichamen, cellen en boodschappers zoals bijvoorbeeld histamine, om vermeende indringers te bestrijden. Naast andere allergische reacties van het lichaam kunnen zichtbare huidreacties in verband worden gebracht met bijna alle vormen van allergische neveneffecten, tot en met levensbedreigende situaties aan toe.

Een allergische huid hebben betekent dat de huid allergisch reageert op stoffen waarmee het in contact geweest is. De symptomen zijn uiteenlopend en variëren van roodheid en zwelling tot jeuk en huiduitslag. De allergische huid reageert evenals de gevoelige huid heftig op ingrediënten in cosmetica en toiletartikelen. Maar ook veel andere stoffen veroorzaken allergische reacties van de huid zoals bijvoorbeeld metalen, parfum, dierenharen, planten, voedsel, waspoeder, wasverzachters en kleurstoffen.

Verklein het risico op allergische huidreacties, vooral in het gezicht, door huidverzorgingsproducten, emulgatoren en andere bovengenoemde ingrediënten te vermijden.

Bevindt de huid zich in een acuut gevoelige fase, dan adviseren wij de Zeitschild Derma Systems producten AR Serum en BR Crème