Natuurlijke bouwstenen van de huid onder de loep

Natuurlijke bouwstenen van de huid onder de loep

Met de ontwikkeling van efficiënte huidverzorgingsproducten hebben de Leichlingense wetenschappers van Zeitschild de
natuurlijke huidverzorging opnieuw gedefinieerd: zij creëerden met de Ortho Lamellaire Technologie (O.L.T.®) een innovatieve methode die huidspecialisten, anti-verouderingsdeskundigen en consumenten inspireert. De methode richt zich op de natuurlijke, gezonde huidstructuur en houdt de huid door middel van coherente ingrediënten met bijbehorende werkingsmechanismen langdurig gezond.

De baanbrekende ontwikkeling is gebaseerd op tientallen jaren intensief onderzoek op het gebied van dermocosmetische producten. Onder de leiding van Martin Albrecht zette het team van Zeitschild in de vroege jaren negentig de natuurlijke barrière van de huid in het middelpunt van hun innovatieve ontwikkelingswerkzaamheden.

Nieuwe maatstaven

Martin Albrechts doel was vanaf het begin om alle ingrediënten die de huid niet nodig heeft te elimineren. Dat wil zeggen, emulgatoren, siliconen, geuren en conserveringsmiddelen. Een ambitieus doel en een technologische uitdaging – met doorslaand succes: Martin Albrecht ontwikkelde de eerste emulgatorvrije crèmes en zette daarmee een nieuwe maatstaf in de dermatologische cosmetica.

O.L.T.®: zeer effectieve bescherming voor de huid

Met deze ontwikkeling sloegen de huidverzorgingspioniers van Zeitschild een beslissend en belangrijk pad, dat nog niet eerder was bewandeld in conventioneel, cosmetisch of dermatologisch onderzoek, in. Deze weg resulteerde in de geboorte van de Ortho Lamellaire Technologie (O.L.T.®), de unieke (voor patent aangemelde) Zeitschildsysteemtechnologie van de hoogste kwaliteit. O.L.T.® simuleert de fysiologische structuur van de natuurlijke huidbarrière, beschermt op deze manier langdurig tegen vochtverlies en werkt tegelijkertijd tegen het binnendringen van schadelijke stoffen.

Omdat de natuurlijke bouwstenen van de huid in het middelpunt staan van O.L.T.®, leent de systeemtechnologie zich perfect voor zowel genezende als preventieve toepassingen. Zo ontstonden twee productlijnen: Zeitschild Skin Esthetics met crèmes voor preventieve toepassingen in anti-aging skin care en Zeitschild Derma Systems voor curatieve toepassingen.

Perfecte verzorging voor een stralende teint

De Zeitschild producten herdefiniëren natuurlijke huidverzorging. De exclusieve, kwalitatief hoogwaardige verzorging ondersteunt het behoud van de gezondheid van de huid. Dit zowel op korte termijn als langdurig. Door de unieke combinatie van waardevolle, zeer effectieve en actieve ingrediënten is een combinatie van de natuur, technologie en huid gecreëerd. Een samenstelling die de schoonheid van de huid bewaart, de beschermende functie versterkt en haar frisse, natuurlijke uitstraling behoudt.
Doorslaggevend voor deze effectieve samenstelling zijn niet alleen de individuele ingrediënten en werkzame stoffen, maar veeleer hun interactie in en op de huid: alle ingrediënten en werkzame bestanddelen vallen net als radertjes in het mechanisme van een uurwerk in elkaar. Ingrediënten die de huid niet nodig heeft, zullen ook in de toekomst niet worden ingezet.

Het onderzoek gaat verder – omwille van de huid

Met haar natuurlijke huidtechnologie heeft Zeitschild het huidige huidverzorgingsonderzoek als het ware op zijn hoofd gezet.
Het pad van conventionele huidverzorging, natuurlijke cosmetica of biocosmetica, met niet altijd optimaal op elkaar afgestemde ingrediënten naar het gebruik van natuurlijke huidtechnologieën, is een revolutionaire ontwikkeling in de wetenschap.
Nog steeds zetten de experts van Zeitschild de biologie van de huid in het middelpunt van hun onderzoek en ontwikkeling. Huidvreemde bestanddelen, zoals emulgatoren of siliconen, zullen ook in de toekomst niet worden gebruikt in de Zeitschildproducten – omwille van een gezonde en stralende huid.

Op basis van jarenlange ervaring in het onderzoek- en ontwikkelingswerk, de hoogste kwaliteitsnormen en verdere ideeën zal het team van Zeitschild de ingeslagen weg voortzetten en de conceptuele kwaliteit met het leiderschap op het gebied van de gebruikersmarkt combineren.