O.L.T.® Huidbarrière technologie


Atopie circulatie met O.L.T.® duurzaam doorbreken

Ortho Lamellaire Technologie O.L.T.® is onze innovatieve stap in de ontwikkeling van lamellaire cosmoceuticals.
Het is uniek op het gebied van barrièretechnologieën. We hebben er daarom een internationaal patent op aangevraagd.

Eigen regeneratie van de huid door O.L.T.®

O.L.T.® correspondeert in haar structuur het dichtst bij de intercellulaire lipiden van de volledig functionele stratum corneum, de huidlipidebarrière. Het levert daarmee een wezenlijke bijdrage aan het zelfherstellend vermogen van de huid.

Ortho Lamellaire Technologie O.L.T.® is gebaseerd op een hoog percentage membraamlipiden die primair de orthorhombische kristallijne structuur, de intercellulaire lipidenstructuur van een gezonde huid, evenaart. De werking van onze producten zorgt voor een snel herstel van de lipidenbarrière, waarbij onze serums een brug slaan naar de diepere epidermislagen.

Bevindingen uit plantaardig en menselijk gebied

Bij de ontwikkeling van O.L.T.® zijn bevindingen uit de plantaardige gewassen (cuticulaire groei) en uit het menselijke gebied (membraanlipiden) gecombineerd. Door gezonde huidstructuren te reproduceren wordt een basis gecreëerd die de verstoorde barrièrestructuur weer in balans brengt.

De op Ortho Lamellaire Technologie O.L.T.® gebaseerde producten zijn een ideale basis voor de verzorging van de gevoelige, beschadigde huid. Productoplossingen kunnen voor zowel de huid als ook voor het gebied rond de slijmvliezen gebruikt worden.
De toepassingsgebieden van onze producten zijn bijvoorbeeld:

  • Gevoelige huid
  • Huidverzorging bij eczeem van kinderen en volwassenen
  • Huidverzorging bij diabetes
  • Ondersteunende verzorgingstherapie
  • Pruritus (jeuk)
  • Psoriasis/ schilferproblemen
  • Littekenverzorging
  • Rosacea (roodheid)
  • Zonneallergie/Dermatitis solaris/PLE
  • Babyverzorging, luieruitslag
  • Ouderdom Dermatitis
  • Doorligwonden

Speciale ingrediënten


Zoethoutwortelextract

Zoethoutwortelextract heeft een ontstekingsremmende werking, omdat het een enzym remt dat de omzetting van cortisol in de huid ondersteunt. Als gevolg hiervan wordt het ontstekingsremmende hydrocortison langzamer gedeactiveerd, zodat het de langere werking ervan kan ontwikkelen.

Betaglucan

Betaglucan is een verbinding van meerdere glucosemoleculen die bijvoorbeeld in de celwanden van bakkersgist voorkomen. Onderzoek naar de werkzaamheid ervan heeft lang geleden aangetoond dat Betaglucan het immuunsysteem activeert waardoor de wondgenezing bevorderd wordt en het ook voor de behandeling van allergieën, huidirritaties en vele andere ziekten ingezet kan worden. Betaglucan controleert de activiteit van de macrofagen, die deels onder de epidermis liggen. Deze produceren collageen, versnellen wondhelingstijd en verbeteren de wondgenezing, bovendien bieden ze bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Avenanthramide

Avenanthramiden zijn verbindingen uit haver. Studies hebben aangetoond dat ze de bron van ontstekingen afzwakken. Ze verminderen de intensiteit van roodheid, voorkomen allergische reacties en verlichten jeuk.

Moringa olie

Moringa olie wordt geëxtraheerd uit de Moringa boom die geldt als één van de meest voedzame gewassen.

Het groeit in droge, warme gebieden en komt oorspronkelijk uit India, waar het duizenden jaren geleden al in de Ayurvedische geneeskunst werd toegepast.

Alle delen van de boom zijn nuttig. Behalve de positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam groeit de plant bijzonder snel en kan het ook vuil water filteren.

De bij Zeitschild gebruikte Moringa boter wordt geperst uit de zaden van de boom en is ervoor bekend om verstoringen in de huidbarrière te herstellen. Daardoor worden vochtverlies en het doordringen van schadelijke stoffen voorkomen. Het vermindert dus huidirritatie. Daarom is Moringa Butter een optimaal ingrediënt voor onze Barrier Repair Crème (BR Crème) uit de Derma Systems lijn.

Wierookboomextract (Boswellia Serrata)

Wierookboomextract

Wierookboomextract behoort tot één van de oudste geneeskrachtige plantenextracten. Het wordt al duizenden jaren in de Indiase geneeskunde gebruikt als anti-inflammatoire stof. Het wordt gebruikt bij wondverbanden ter behandeling van zweren en bij de behandeling van chronische polyartritis. Het wordt ook gebruikt bij psoriasis en neurodermitis. Op het moleculaire niveau worden de vorming en vrijlating van cytokinen, prostaglandines en leukotrines onderdrukt als ontstekingsmediatoren. Boswellia Serrata heeft tevens een antioxidant effect.

Huidbarrière beschadigende stoffen


Effecten op de huid

Emulgatoren

Emulgatoren worden in veel cosmetische producten gebruikt om water en olie te binden. De huid slaat de stof op in de bovenste lagen, wat bijvoorbeeld leidt tot het verwijderen van de vetten tijdens het wassen van de huid. Door dit uitloog-effect verliest de huid haar lichaamsbeschermende stoffen permanent, wat leidt tot een verstoring van de huidbarrière. Op die manier veroorzaken emulgatoren een droge, gevoelige huid. Aangezien ons product is ontwikkeld voor mensen die last hebben van een gevoelige droge huid, zijn alle producten ontwikkeld zonder emulgatoren.

Parfum

Parfurms worden in bijna alle cosmetica producten verwerkt, het is niet eenvoudig om ze weg te denken. In Duitsland is er een meldingsplicht voor cosmetica, maar op de producten wordt meestal alleen een verzamelnaam gebruikt zoals “parfum” of “aroma”. Ze kunnen een probleem vormen voor mensen die allergisch reageren op één of meerdere ingrediënten. Om het risico op de gevoelige huid te minimaliseren, hebben we besloten onze producten parfumvrij op de markt te brengen. Onze crèmes en serums hebben een aangename neutrale geur.

Siliconen

Silicone is een kunststof die uit aardolie wordt gewonnen. Het is breed inzetbaar, onder andere in huidverzorgingsproducten. Het effect van dit ingrediënt op korte termijn is een zachte, fluwele huid. Het probleem is dat de occlusieve film die de siliconen op de huid leggen een langdurige, natuurlijke regeneratie van de huid belemmeren. Omdat het doel van onze producten is het zelfherstellend vermogen van de huid actief te ondersteunen, betekent dit dat silicone als natuurlijk ingrediënt uitvalt. In plaats daarvan gebruiken we hoogwaardige plantaardige oliën, zodat op lange termijn optimale resultaten worden bereikt.

Bewaarmiddelen

Bewaarmiddelen worden gebruikt voor een langere houdbaarheid van producten. Slechts een bepaalde hoeveelheid mag in cosmetische producten worden toegepast, daar er anders overgevoeligheid kan optreden. Bewaarmiddelen interfereren met het metabolisme en andere vitale micro-organismen. Mensen met een verstoorde huidbarrière moeten bewaarmiddelen zeker vermijden omdat hun huid gevoeliger reageert.

Minerale oliën (paraffine)

Paraffines, vergelijkbaar met siliconen, worden gewonnen uit aardolie. Hun werking is ook vergelijkbaar. Ze binden het vocht in de huid zodat die er zacht en fluweel uitziet. De eigen regeneratie van de huid is echter aangetast, omdat ze niet langer meer kan ademen. Droogheid is één van de voornaamste na-effecten. Minerale oliën zijn occlusief en zorgen ervoor dat de huid onmogelijk nog normaal kan functioneren.

Beurs- en congresdata


no event